Vážení rodiče, milí šermíři,

s blížícím létem se nám chýlí ke konci i šermířská sezóna a to znamená jediné: odšermovat turnaje mistrovství České republiky.

Tento víkend se v letňanské BB aréně konaly turnaje MČR seniorů, seniorek, mini žáků, mini žaček a jejich družstev. A my samozřejmě nesměli chybět.

Senioři

Turnajový víkend zahájili senioři, kde jsem měli hned čtyřnásobné zastoupení. Ve výsledkové listině 65 závodníků obsadili naši senioři následující místa: 64. Miki Ivančo, 30. Robin Ivančo, 21. Honza Láník a 9. Saša Ivančo.

Seniorky

To by nebyl ani turnaj, kdyby Mira Yousef nezískal nějaké skvělé umístění. Jinak tomu není ani na MČR, kde mezi 31 seniorkami obsadila Mira parádní 6. místo.

Mini žačky

No a vědět o sobě dala i druhá ze sester Yousefových, totiž mladší Yasmin. Ta si mezi 18ti mini žačkami si vyšermovala úžasné 7. místo.

Mini žáci

Spolu s mini žačkami se uskutečnil i turnaj mini žáků. I zde jsme měli svá želízka v ohni, kterými byli Martin Sklenář a Štefan Balkó nejmladší. Nakonec si kluci v konkurenci 26 začínajících šermířů vybojovali Štefánek 21. a Martin 19. místo.

Senioři družstva

V neděli přišla na řadu soutěž družstev. Zde jsem měli zástupce jen v kategorii seniorů, ale zato ty nejpovolanější: Honza Láník, Saša, Robin a Miki Ivančovi. Mezi 17ti družstvy obsadilo to naše krásné 7. místo.

Všem moc děkujeme za reprezentaci a gratulujeme ke skvělým výsledkům!

Flickr Českého šermířského svazu

A kdo by si chtěl vychutnat atmosféru turnajů, jako kdyby byl přímo na místě, ať se koukne na fotky v galerii Českého šermířského svazu, jejichž autorem je Jirka Vašek.

Tady malá ukázka fotek našich šermířů: