Vážení rodiče, milí šermíři,

přinášíme Vám souhrn z turnaji nabitého víkendu. Závodilo se napříč pěti kategoriemi a podařilo se nám dosáhnout i pódiových výsledků. Pro většinu menších dětí to byl navíc první turnaj vůbec! Tak doufáme, že se soutěžní nálada zalíbila a budeme o nich slýchat častěji.

Teď už ale k napínavým výsledkům:

Sobota 30. 4.

V sobotu vyrazila hned pětičlenná výprava našich mladších žaček na ČEZ CUP II. 2022 do letňanské BB arény.

Holky si vedly výborně a v konkurenci 34 šermířek se umístily takto: Johanka Rejzková 33., Alice Vaibarová 23. a Vája Vráblová 15, což není na první turnaj pro holky vůbec špatné, že? Elenka Hřebejková se umístila 11. a Ivonka Filasová se probojovala až na 3. místo.

Vedle toho nezaháleli ani pánové. Dvojice našich seniorů se vydala na 5. kolo univerzitní šermířské ligy, která se konala v pražské Sportovní hale TJ Bohemians.

Ostřílení univerzitní šermíři tentokrát obsadili rozšířené pódium. David Žižka se umístil na 8. a Robin Ivančo na 6. místě.

Neděle 1. 5.

V neděli pokračoval ČEZ CUP II. 2022 v Letňanech dalšími kategoriemi.

Ráno zahájili mladší žáci, kde v nabitém startovním poli 52 šermířů byli i naši dva zástupci. Kluci si vedli parádně. Matěj Fišer vybojoval 41. místo a Ondra Hujka dokonce 39. pozici.

No a na závěr přišli na řadu ti nejmenší. První turnaj pro naše mini žáky i mini žačky a hned to cinklo! V kategorii mini žáků se umístili naši bojovníci takto: Vítek Žoha na 20. místě a Martin Sklenář uzavřel startovní pole s 33kou.

Mini žaček nastoupilo celkem 11 a naše šermířky si vedly náramně. Verunka Havlicová 10., Yasmina Yousef 9. a Anička Balkó si hned odvezla pohár za 5. místo. No jo, geny se nezapřou, že trenére? 😉

Všem děkujeme za parádní výsledky a těšíme se zase příště!

Fotografie

Pokud byste se chtěli podívat na fotografie z letňanských turnajů, určitě zavítejte na Flickr Českého šermířského svazu, kde najdete takové kousky jako třeba tyhle snímky našich dětí:

Odkaz na galerii: https://www.flickr.com/photos/193988481@N04/albums/with/72177720298528598