Vážení rodiče, milí šermíři,

přinášíme Vám shrnutí prvních dvou dnů letošního Mistrovství České republiky v šermu kordem. V závěru května na planš nastoupili kategorie nejmladší a nejstarší, tedy: mini žačky, mini žáci, senioři a jejich družstva.

Mini žačky

V kategorii mini žaček nám to teď jde parádně! Anička Balkó na jejím druhém turnaji získala další pódiové umístění. A výsledek byl o to hezčí, že to bylo 8. místo na MČR.

Mini žačky družstva

Naše mini žačky nastoupili i v turnaji družstev. Za naše nejmenší nastoupila sestava Anička Balkó, Verunka Havlicová a Jasmin Yousef. Nenechte se zmást, jsou to báječné mladé slečny, ale na plaši byste je potkat nechtěli 😉 Vždyť si také hned na svém prvním mistrovství vybojovaly bronzové 3. místo!

Chybět nesmí ani fotky družstev mini žaček od Jirky Vaška. Celou galerii najdete tady.

Mini žáci

Za mini žáky vyrazil podruhé v životě bojovat i Vítek. V nabitou konkurencí 25 začínajících šermířů se nenechal zastrašit. Vítek Žoha se umístil v konečném pořadí na 20. místě!

Následuje fotogalerie turnaje mini žáků i žaček od Jirky Vaška. Více fotek najdete zde.

Senioři

O něco větší vřava byla na turnaji seniorů. Těch do letňanské haly dorazilo rovnou 75. Naše tradiční pětice se do toho pořádně opřela a jsou z toho skvělé výsledky. Petr Grummich 73., Mikuláš Ivančo 54., Jan Láník 43., Robin Ivančo 25. a Alexandr Ivančo 15. místo!

Autorem následujících fotografií je Jirka Vašek a celou galerii z turnaje seniorů najdete zde.

Senioři družstva

A Ivančovi nemohli chybět ani na mistrovství družstev. V nabité konkurenci 15 týmů si sestava Saša, Robin a Miki došermovala pro parádní 8. místo!

Senioři jsou opravdu fotogenická kategorie. Nevěříte, tak koukejte dál. Autorem těchto povedených momentek je opět Jirka Vašek a najdete je zde.

Úvodní zápasy dopadly na výbornou, nemyslíte? Tak zůstaňte s námi, protože až do června je o víkendové napětí postaráno!

Pro více fotek zavítejte na Flickr Českého šermířského svazu.