Nabitý program prvního pocovidového Mistrovství České republiky se neobešel bez naší účasti. Ústecké zastoupení vyrazilo na druhou část MČR do Liberce a to hned na celý šermířský prodloužený víkend.

25. 9. MČR mladších žaček

Skvělým výkonem zahájily program MČR naše mladší žačky. Po rozvláčných skupinách s přehledem vyhrály první eliminace a zajistili si místo v šestnáctce. Zastavily je až boje o finálovou osmičku.

Ve výsledném pořadí tak obsadila Ivonka Filasová 13. a Elenka Hřebejková 15. místo z celkového počtu 27 konkurentek.

26. 9. MČR žáků a žaček

Nedělní program nastartovali naši žáci a žačky.

Výborným výsledkem ve skupinách si přímý postup hned do druhé eliminace zasloužil Vašek Hudský. Do dalších kol ale už nepostoupil, a tak se umístil na konečném 18. místě. Honza Patzelt si nevedl o moc hůř, ale bohužel se neprobojoval přes eliminace a nakonec si vyšermoval 33. místo v celkové konkurenci 56 šermířů.

Našim žačkám asi moc nesvědčila šermířská přestávka, ale i tak si z mistrovství Káťa Mužíčková odváží 30. a Kája Filasová 37. místo z celkového počtu 42 šermířek.

26. 9. MČR seniorů

To v kategorii seniorů jsme měli podstatně větší zastoupení, kdy na nástupu stálo hned pět našich šermířů. Jako první z turnaje vypadl Petr Grummich, který si ve skupinách vyšermoval celkové 80. místo.

Ostatní pokračovali do eliminací, ale bohužel se nikdo přes silnou konkurenci nedokázal probojovat skrz. Konečné výsledky v konkurenci 81 šermířů tak jsou Jan Láník 64., Robin Ivančo 61., Saša Ivančo 46. a nejlépe dopadl Mikuláš Ivančo na 44. místě.

28. 9. MČR družstev seniorů

Mistrovskou sérii v úterý uzavřelo družstvo Saša, Robin a Miki Ivančovi. Rodinný klan nastoupil proti týmu TJ Lokomotivy Karlovy Vary a dlouho to vypadalo na postup. Karta se obrátila až v posledních dvou „pětkách“, kdy naši šermíři podlehli 38:45.

Děkujeme všem našim šermířům za reprezentaci!

Pokud chcete vidět více fotografií, můžete se podívat na nadupaný flickr Českého šermířského svazu.